Arjeplogsbloggen

Här hittar du lite bilder och restips från Arjeplog i Svenska Lappland

Trollingturer på Hornavan, Uddjaur och Aisjaur

Jag blev bjuden på mitt livs första trollingtur av Carl-Hendrik och det var med spänning och förväntan man hängde med på några turer under hösten, nog för att man hållit på med en hel del dragrodd efter öring och lax men djupriggar, paravaner och ekolod var något helt nytt för min del.

Wobblertillverkning inför fiskesäsongen 2019

Att fånga fisk med egentillverkade beten är dubbel lycka brukar man säga och det måste jag hålla med om, jag kommer ihåg en gång i tiden man gjorde första försöken att binda flugor och lyckades lura några harrar att hugga. Trots att flugorna såg rätt vissna ut redan efter ett hugg av mindre...

Närkontakt med älgar

Termometern visade -26 grader häromdagen när jag tog en sväng mot Vaukaleden för att se om leden var upptrampad och fick strax efter sista husen mot Vaukastömmarna känslan av att vara iakttagen, rätt lustigt hur ofta det stämmer att man verkligen är det också!

Månförmörkelse eller Blodmåne som det också kallas för.

För dom som missade full blod eller superblodmåne som det också kallas tidigt i morse så hittar ni några bilder som jag tog under arla morgontimmarna. Termometern  visade -26grader så batterierna i kameran tog snabbt slut i kylan men jag hann ta några bilder som jag delar med mig.

Öringlek i Arjeplogsströmmarna

Missa inte skådespelet som utspelar sig efter fiskesäsongen i Arjelogsströmmarna under september och oktober. Under hösten har jag varit och beundrat öringleken från gamla bron över Vatjinavveströmmen och bara missat att se grov öring några få gånger. 

Kontaktuppgifter

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
+46(0)702395200